Moderní ložnice

Ložnice je místo, kde bychom se měli cítit absolutně perfektně. Měla by být zařízená tak, aby se nám v ní nejen dobře spalo, ale abychom se v ní uměli oddávat i milování a jiným relaxačním metodám. Na to má vliv její zařízení, nábytek, doplňky a materiály.

Dřevěná ložnice
Moderním trendem je v současnosti i v ložnici použít přírodní materiály. Z ložnice totiž dělá příjemnou místnost plnou útulné atmosféry. Kov nebo plast mohou sice vypadat dobře, ale přece jen nemají to pozitivní vyzařování, jaké má dřevo.

Jednoduchost a přímost
Po letech, kdy byla ložnice v podstatě pouze trpěná jako nezbytná místnost, se dnes posouvá pouze k jednomu využití, a tím je relax. S tím je spojen i design, kterým je v současnosti jednoduchost, téměř až minimalismus. Trendem je také jakási vzdušnost, nebo možná ještě lépe řečeno, odlehčenost. V tomto duchu můžete ve své ložnici použít například postel na nožičkách, která je dobrá i z praktického hlediska.

Rozmístění nábytku
Podle moderního stylu, postel už nemusí být jen těsně u zdi. Místo jí můžete najít v prostoru ložnice. Vedle postele by měl stát noční stolek umístěný tak, abyste na něj během ležení dosáhli. Není správné, aby ložnice byla zaplněna nábytkem, protože by to působilo příliš stísněně. Když nemáte místo na skříně, umístěte je raději v blízkosti ložnice.

Zdravý spánek
Zdravý životní styl v každé oblasti života, neobešel ani ložnici. Pokud bychom se vyjádřili poeticky, ložnice by měla být oáza klidu a míru, který příjemně uvolní tělo a když nás přepadne únava, navodí nám klidný a hluboký spánek plný relaxu.

Tipy do moderní ložnice
Co se týče skříní, moderní jsou zabudovány s posuvnými dveřmi.

Moderní trend, mít v ložnici zrcadlo, i když někteří to ne moc uznávají. Můžeme ho však nalepit zevnitř dveří, tak ho více méně schováme.

Moderní je také si nad postel namontovat malé skříňky, řekněme tak 50 x 50 centimetrů, které využijete například na odkládání prádla.

Moderní ložnici byste měli vtisknout i pečeť své osobnosti. To můžete docílit, zejména pokud jste žena, pěkným ženským koutkem se zrcadlem a toaletním stolkem podle vašeho osobitého vkusu.

Spojit estetiku s funkčností. Znamená to, že i interiér i design má navodit kvalitní spánek a vše, co s ním souvisí.